Eskiden yemek yapmayı pek sevmeyen biriydim, bunun sebeplerinden biri de damak tadımın
sanırım daha yerine oturmamış olmasıydı ve sadece karnimi doyurmak için yemek
yiyen biriydim. Zamanla bu düşüncem değişmeye başladı, hayatin diğer alanları
gibi hangi yemekleri sevdiğimi hangi tatlara daha yakın olduğumu keşfetmeye başladım
ve bu açıkçası hayatımda güzel bir yer aldı. Artık sevdiğim yemekleri yapmayı, değişik
tatlar tatmayı, farklı malzemeleri birleştirerek güzel yemekler ortaya çıkarmaya
başladığımı düşünüyorum ve farklı yemeklerimle iyi tepkiler almaya başlamam da doğru
yolda olduğumu bana gösterdi. Kendimden bahsederken belirtmiş olduğum gibi farklı
ülkeler farklı tatlar kültürler tanımak damak tadımdaki değişiklere de büyük
destek oldu sanırım.
Biliyoruz ki gençler
fastfood yemekleri çok seviyorlar ama sadece onlar değil bizler de seviyoruz ve
yine biliyoruz ki fastfood yiyecekler birincisi kilo yapıyor ikincisi de sağlığımızı
tehdit altına alıyor. Artık hem pratiklik açısından hem zaman tasarrufundan dışarıdan
alınan fastfood yiyeceklerle beslenmeyi alışkanlık haline getiriyoruz. Neden
fastfoodlarda yapılan hamburgerleri evimizde yapmayalım ki ve emin olun aşağıda
vereceğim tarif birçok fastfoodlarda yediğimiz hamburgerlerden hem daha
lezzetli hem de daha sağlıklı.
Dışarıdan
aldığınız burgerleri unutun: Fastfood mutfağımda:
Hamburger –
Cheeseburger Tarifi
İhtiyacınız olan:
İç malzeme:
Yarım kilo kıyma
1-2 çorba kaşığı
ketchup
1 çorba kaşığı
hardal
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
1 adet soğan
(rendelenmiş)
Diğer:
Hamburger ekmeği
Tost peyniri
Marul
Domates
Soğan
Mayonez
Ketchup
Küçük salatalık
tursusu
Yapılması gereken
çok kolay, tüm iç malzemeleri bir kaba alarak güzelce yoğurmak. Sonrasında
hamburger ekmeği genişliğinde ve iki parmak kalınlığında köfte (burger)
hazırlamak. Geniş bir kızartma tavasına bir iki çorba kaşığı sıvıyağ ve bir
çorba kaşığı tereyağını eritin ve köfteleri(burger) sığdığı kadarını tavaya
alarak orta ateşte iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirelim. Ben çok
aşırı yağın içinde pişirmeyi sevmiyorum az yağda da çok lezzetli burger elde
edebiliyoruz Dilerseniz pişen hamburgerlerin üzerine kesilmiş peyniri koyalım
sıcağına eriyecektir. Hazırladığımız burgerleri fırında kızarmış hamburger ekmeğine
alarak içine dilediğiniz malzemeyi koyarak (marul, domates, soğan, mayonez,
ketchup) afiyetle yiyebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ediyorum çünkü bu tarif
fastfooddaki tariflerden çok daha lezzetli. Görüşlerinizi bekliyorum, sevgiler…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder